Вело причключение в Дурмитор, Котор и Дубровник!

НП "Дурмитор"

Описание на събитието:

Здравейте, Rock-маниаци, подготвили сме ви ново, супер вълнуващо, балканско приключение. Ще се кара колело и това си е. Планът е да се обиколят най-красивите местенца в Черна гора, Босна и Херцеговина и Хърватска. Програмата ни включва двудневна обиколка на национален парк „Дурмитор“ и неговия първенец вр. Боботов кук. Посещение на невероятния которски залив и обиколка на стария град, както и изкачване но античната крепост на Св. Джовани. И ако сте решили, че това е всичко - грешите. Приключението ще продължи с обиколка на Дубровник и прословутия босненски град Мостар. Ако все още не ви звучи изкушаващо сме съчетали всичко с усмихнати водачи, гостоприемни хотелиери и много, много местни специалитети. 

 

В цената е включено:

 • Транспорт за вас и вашите велосипеди (Комфортен микробус със специализирано ремарке за превоз на велосипеди)
 • 4 нощувки в хотел и къщи за гости
 • 4 закуски
 • Водач
 • Туристическа застраховка на заст. стойност: 5000 евро

Трудност: Ниска

 

Ако не разполагате с подходящ велосипед - може да наемете тук!

Промоцията е валидна до: 30.05.17г

Начин на плащанедепозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

 

Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии, е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Хърватска няма визови, санитарни и медицински ограничения и/или специални изисквания.

 

Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Хърватска поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

Програма

Ден: 1-ви (София - Жабляк)

Потегляме в 08:30ч. от гр. София, бул. Мария Луиза №84. Пътуването ще ни отнеме приблизително 10ч. Като по пътя ще спираме за тоалетна, храна, селфита и всичко което си заслужава. Пътят ни минава покрай дървения град на Костурица и други приятни местенца, но истинската атракция започва когато преминем границата на Черна гора. Пътят ти рязко се извисява над тюркоазените води на р. Тара и Пивор, гледка която трудно може да се опише с думи, за това и сме решили да ви я покажем. Вечерта ще прекараме в китното планинско градче Жабляк (Черна гора) където ще заредим сили за следващия ден.

 

Ден: 2-ри (Жабляк - Недайно) 

Това е и първия ден от нашатa вело обиколка. Ще тръгнем след като закусим, около 8:30-9:00ч. След това ни очакват 33 незабравими километра, изпълнени със спиращи дъха гледки, диви ягоди и борови горички, готови да подслонят изнурения турист в сянката си. За обед ще се отбием при Бай Мишо, с който макар и да не говорим на един език, се разбираме чудесно. А и как да не се разбереш с него, когато държи единствената студена бира в района. След като хапнем и отпочинем, ще се насочим към  каньона на река Сушица, където ни предстои 6км спускане. Тук вероятно по-досетливите ще попитат - ами изкачването? Не се притеснявайте, изкачване има, но ако желаете можем да ви осигурим транспорт, който да ви откара до върха на каньона, където се намира и уютното хотелче в което ще пренощуваме. От опит знаем, че гозбите на Баба Милица ще ви оставят без думи, а лютата ракия поднесена от невероятните щерки на стопанина (Наташа и Елена) ще стопли кръвта ви.

 

Ден: 3-ти (Недайно - Котор)

Сутринта ще станем рано, около 7:00ч. ще закусим с вкусни погалици (местните бухти) и домашен мармалад от шипки, който желае може да си вземе и за изпът. Ще тръгнем не по късно от 8:30, тъй като в този ден ни чака повече път, около 60км. Маршрута, който сме подбрали за вас, ще ни разкрие невероятни гледки от близките и далечни върхове на планината, както и възможността да се полюбуваме и на най-високия и връх, Боботов кук. По пътя има множество лагери, където можем да отпочинем и похапнем, а дългият ден ще приключим с невероятно и продължително спускане по планинския път към Жабляк. След като стигнем до автобуса, ще се преоблечем и отправим към синьото море и красивия которски залив. Вечерята ще прекараме в приятна раздумка по крайбрежието, докато чакаме да ни сервират вкусните деликатеси, а за нашият уют ще се е погрижи нашата домакиня Душица, която е готова да даде душата си за да ви направи щастливи.

 

Ден: 4-ти (Котор - Дубровник)

Сутринта ще станем нормално, но е добре да тръгнем по-рано, тъй като которските дни са горещи. На този ден ще оставим велосипедите и ще се разходим пеш, за разнообразие. Котор е един от онези градове, в които винаги има на какво да се възхитиш. Обиколката на стария град и крепостната стена ще ни разкаже история за отминали времена и знатни епохи. Разходката из Котор ще завършим с изкачване на всичките 1800 стъпала, към извисяващата се крепост Св. Джовани. Препоръчваме ви да си носите фотоапарата, тъй като гледката която се разкрива от там е величествена. След като обядваме ще продължим екскурзията си към великолепния Дубровник, за който Бърнард Шоу възкликва "Ако искате да видите земния рай, елате в Дубровник". Дубровник е и крайната ни дестинация за този ден. За да се потопим изцяло, в атмосверата на града, сме намерили спретнат семеен хотел разположен в самото сърце на стария град. 

 

Ден: 5-ти (Дубровник - София)

Макар и с неохота ще се отправим към родината. Но за да ни бъде по-лек пътя сме планували да минем през историческия град Мостар, където ще можем да и разгледаме древния мост над река Неретва, построен през далечния 16в. Пътят до вкъщи ще ни отнеме приблизително 11ч. които ще прекараме в приятни приказки за минали и бъдещи приключения.

В пакета не са включени:

 • Такса за посещение на НП Дурмитор - 3 евро/човек
 • Храна извън посочената в пакета
 • Велосипед и лични предпазни средства
 • Такса за посещение на музей и забележителности в Котор и Дубровник
 • Разходи от личен характер
 • Всичко което не е изрично упоменато като включено

Необходима екипировка:

 • Каска
 • Фенерче / челник / фар
 • 2бр. Резервни гуми (вътрешни)
 • Комплект инструменти
 • Светлоотразителна жилетка или светещи стопове и пр.
 • Бутилка за вода
 • Слънчеви очила
 • Дъждобран

Промоция на деня:

Известия по e-mail:

Връзка с нас

 • Телефон: +359 (0)700 31 021
 • E-mail: office@rocktravel.bg
 • Адрес: кв.Лозенец, ул.Богатица №23 (срещу Bike center), София, България
Ако искате да станете наши партньори, кликнете тук

Карта на сайта